Асоціація «Українська оборонна та безпекова промисловість Facebook сторінка
Асоціація «Українська оборонна та безпекова промисловість»

Оборонні підприємства вирішили створити асоціацію

Під час ХІІІ Міжнародної спеціалізованої виставки “Зброя та безпека-2016” керівники декількох десятків українських підприємств і організацій, які є виробниками/розробниками продукції оборонного та подвійного призначення, прийняли рішення створити Асоціацію.

Як поінформував директор Центру досліджень армії, конверсії і роззброєння (ЦДАКР) Валентин Бадрак, ЦДАКР та Інформаційно-консалтингова компанія Defence Express заявили про готовність увійти до складу означеної Асоціації як структури, що забезпечуватимуть аналітичне, інформаційне та маркетингове супроводження діяльності об’єднання. Експерт висловив переконання, що таке об’єднання є вкрай актуальним з огляду на кількість в країні приватних підприємств, які працюють на безпеку і оборону – понад двох третин продукції оборонного призначення та подвійного використання виробляє саме приватний сектор. Водночас, керівник ЦДАКР поінформував, що зазначена Асоціація є відкритою до співпраці з державними підприємствами та інституціями.

Бадрак зазначив, що метою створення Асоціації визначено об’єднання зусиль навколо спільних цілей і цінностей, спрямованих на ефективне і якісне забезпечення безпеки та оборони держави, формування новітніх бойових і оперативних спроможностей українського війська. Насамперед, це стосується зміни колишніх радянських механізмів та процедур на внутрішньому ринку озброєнь щодо рівних прав для діяльності приватних і державних підприємств, формування умов для інвестицій у новітні розробки і виробництво озброєнь та військової техніки. Важливим визначено й питання лібералізації зовнішньоекономічної діяльності українських підприємств оборонної промисловості.

Для реалізації зазначених цілей Асоціація передбачає працювати у напрямку модернізації національного законодавчого поля, організації тісної співпраці з партнерами та організаціями, в тому числі за кордоном, представлятиме Уряду альтернативні можливості розвитку ОПК України на основі передового західного досвіду.

19.10.2016